Minipiet op zee

Minipiet op zee

Onze recensie

Minipiet Seppe moet nog heel veel leren, maar toch mag hij met de Sint mee op de stoomboot om de cadeautjes naar de kinderen te brengen. Minipiet wil alles supergoed doen en juist daardoor loopt het soms fout. Als hij de Sintshampoo in de Pietendouche zet, krijgt de hoofdpiet witte haren. Om de keukenpiet te helpen giet hij het water van de spaghetti weg, en dan verdwijnt ook de spaghetti in zee.

En heeft Minipiet de deur van de stal open gelaten zodat het paard bij de chocolade kon? Gelukkig leert Minipiet snel bij en is de Sint nooit echt boos. ‘Iedereen kan immers een foutje maken!’ Als ze aan land komen is het groot feest. Nu mag er niets fout lopen, zodat iedereen blij kan zijn. In de drukte ziet Minipiet een meisje verkleed als Sinterklaas. Ze kijkt erg verdrietig en loopt weg van de stoet. Minipiet vindt haar en brengt Samira bij Sinterklaas. Daar vertelt ze aan de Sint dat ze het kasteel van haar broertje stukgemaakt heeft toen ze ruzie hadden. Maar de Sint is niet boos. ‘Iedereen maakt wel eens een foutje’, zegt hij met een knipoog naar Minipiet. Minipiet op zee zet de boodschap dat je foutjes mag maken en dat de Sint niet boos wordt dik in de verf.

Jammer dat het stereotiepe beeld van Piet – ook al heet hij hier Minipiet – als een wat dom en onhandig hulpje weer wordt bevestigd. Juist daar hebben zijn tegenstanders het moeilijk mee !

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur