Minipiet naar de pietenschool

Minipiet naar de pietenschool

Onze recensie

Ben jij nieuwsgierig naar de wereld van Sinterklaas of wil je zelf graag Zwarte Piet worden, dan moet je dit boek beslist lezen.

Seppe wil dolgraag Zwarte Piet worden. Dat heeft hij aan de Sint gevraagd. Op een dag krijgt hij een brief van de Sint. Hij mag naar de pietenschool. Opa brengt hem naar het kasteel van de Sint in Spanje. Seppe is nu een minipiet. Hij mag meteen starten in de pietenklas. Daar leer je alles wat een Piet moet weten en kunnen. Daarna volgt een examen en de veertest. Daarvoor moet je iets uitvinden wat het leven van Sinterklaas en de Pieten gemakkelijker kan maken. Als dat alles lukt krijg je twee pietenveren en ben je een echte Zwarte Piet. Seppe leert door de schoorsteen glijden, op de daken lopen, zaklopen, fluisterstappen en nog veel meer. Tijdens de laatste les praat de Sint zelf over het grote boek, de verlanglijstjes en de tekeningen van de kinderen.

Het examen verloopt vlot voor Seppe. Dan is het tijd voor de pietenveertest. Wat heeft Seppe bedacht? Fier laat hij een mooie zak zien. De hoofdpiet kijkt wat teleurgesteld. Is dit alles? Maar Seppe heeft geen gewone zak gemaakt voor de Sint maar een heel bijzondere zak. Als hij laat zien hoe bijzonder is de Sint heel blij. Ook de hoofdpiet is verrast. Seppe heeft dus zijn twee veren echt wel verdient !n

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur