Minipiet in de cel

Minipiet in de cel

Onze recensie

Seppe de minipiet mag voor het eerst mee mag met de Sint op het dak. Het belooft een heel bijzondere nacht te worden. Maar ook dan kan nog alles mis lopen? Terwijl de Sint even uitrust van het vermoeiende werk en Seppe alleen aan de slag gaat, klinkt er een alarm. Even later verschijnt een politiewagen. Sint en Piet moeten meteen van het dak af.

Er is ingebroken bij een juwelier en zij zijn verdacht. Even later verschijnt er nog een sint met zijn knecht. Ook zij moeten mee naar het politiebureau. Seppe en de Sint proberen te vertellen wie ze zijn. Maar de politie vertrouwt hen niet. Iedereen kan zeggen dat hij sinterklaas is. Hoe kan je de echte Sint en de echte Zwarte Piet herkennen? De commissaris weet het niet en dus moeten ze wachten in de cel. Gelukkig weet minipiet het juiste antwoord. Net op tijd want de boeven proberen te ontsnappen. En krijgen de kinderen door al die herrie nog op tijd hun cadeautjes?

Minipiet in de cel is een origineel en spannend Sinterklaasverhaal voor speurneuzen en jonge lezers die van avontuur houden. De slimme Seppe als minipiet is een leuk rolmodel. Het vraag- en antwoordspel op zoek naar de echte Sint nodigt uit om zelf mee te denken.

Rita Ghesquiere

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur