Mijn straat

Onze recensie

Mijn straat. Een wereld van verschil is een groot kartonnen kijk- en zoekboek over de kleurrijke samenleving waarin kinderen opgroeien. We maken kennis met enkele gezinnen uit een gezellige buurt.

Yassir komt uit Marokko. In zijn huis vind je warme stoffen en tapijten en leuke schalen en theepotten. Lin Yao de restauranthouder is een Chinees, Jona de joodse bakker komt uit Israël. Moïse uit Congo zit aan de balie van de telefoonshop, en de Indische Chaz houdt een (nacht)winkeltje open waar je drankjes en ijs kan kopen. De Belgische Lisa verkoopt bloemen.

Aan het einde vinden we alle bewoners van de straat terug op het straatfeest. Ze genieten samen met hun kinderen van elkaars gezelschap. Ook de huisdieren zijn van de partij en er is muziek en dans. De verschillende scènes maken een levendige indruk. De gezichtjes en gebaren van de personages zijn expressief. Uiterlijk en kledij verraden de vreemde afkomst. De Arabische man draagt een djellaba, de joodse bakker een keppeltje. Sommige vrouwen hebben een hoofddoek. De interieurs worden tot in de kleinste details weergegeven. In elk huis vind je ook de vlag van het land van herkomst. Een leuk en leerrijk boek om samen met jonge kinderen te bekijken.

Ann de Bode toont dat ‘anders’ niet gek is maar boeiend en best leuk! Er is trouwens ontzettend veel te zien en te benoemen. Achter elk figuurtje schuilt beslist een verhaal. Het is ook prettig om na te gaan wie bij wie hoort, wat de mensen kopen in de winkeltjes en hoe sommige voorwerpen van de ene plek naar de andere verhuizen. Je kan ook op zoek gaan naar de kleine kabouter die op elke pagina verstopt zit.

Rita Ghesquiere

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur