Mijn familie. een reis door de tijd

Mijn familie. een reis door de tijd

Onze recensie

Ann de Bode neemt je in dit kijkboek mee voor een reis doorheen de tijd. Het verhaal begint vele duizenden jaren geleden bij de holbewoners. Dan maken we een sprong naar de tijd van de Vikingen, daarna belanden we in de late middeleeuwen, de achttiende eeuw, de negentiende eeuw om te eindigen in de eenentwintigste eeuw.

In elk tijdperk zien we een gezin, vader, moeder, een baby, twee grotere kinderen en een inwonende oma. De verschillende prenten laten zien hoe de samenleving verandert: de woning, het voedsel, het speelgoed worden verfijnder en complexer. Sommige kinderen krijgen huishoudelijke taken, andere vervelen zich of moeten leren. In onze tijd zitten ze voor de televisie, terwijl oma aan de computer werkt. De stoere jagers en vissers maken plaats voor een geciviliseerde huisman.

Op de laatste bladzijde vind je een aantal vragen die helpen om aandachtig te kijken op zoek bijvoorbeeld naar familietrekjes die van vader op zoon of van moeder op dochter worden doorgegeven, of naar een erfstuk dat doorheen de tijd gekoesterd wordt of gewoon naar de kleine muis die op elke pagina verstopt zit.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur