Mick en het monster

Onze recensie

Mick, een schattige stadsmuis, gaat op bezoek bij zijn vriendinnetje Zoë, die op het platteland woont. Terwijl Zoë nog even in de keuken bezig is, maakt Mick een wandelingetje in de omgeving. Plots komt hij snel teruggelopen, totaal over zijn toeren. Hij heeft immers een gigantisch, afschuwelijk monster gezien. Doodsbang probeert hij Zoë te vertellen hoe dit monster er uitziet. En zijn beschrijving is inderdaad angstwekkend. Maar Zoë krijgt stilaan een idee wie dit monster is…..

In dit prentenboek zien we hoe onze fantasie en onze angsten voor het onbekende met ons op de loop kunnen gaan. En we voelen de warme vriendschap van Zoë, die geduldig luistert naar het verhaal van Mick en hem tracht te kalmeren. Het is een grappig verhaal, spannend en af en toe een beetje griezelig. Met een verrassende ontknoping van het raadsel!

De prachtige, paginavullende aquareltekeningen in frisse kleuren brengen het relaas van Mick perfect tot leven. We zien het monster zoals hij het zich herinnert,  zó vorm krijgen. Het contrast tussen het gigantisch monster en de kleine muis is schitterend.  En de mimiek van Mick spreekt boekdelen.

 

Myriam Vanderzeypen

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur