Met opa naar de Sint

Met opa naar de Sint

Onze recensie

Daar zijn ze weer, die gekke opa en zijn zeven kleinkinderen. Vandaag willen ze graag de intocht van Sinterklaas meemaken. Maar opa is een beetje verstrooid en dus komen ze te laat. Slechts heel even vangen ze een glimp op van de goedheiligman. Bovendien is het bitterkoud. Opa wil de dag toch nog goed maken. Daarom gaan ze iets lekker warms drinken: hete chocolademelk en een koekje erbij. En dan gebeurt er iets heel bijzonder.

De Sint en Piet stappen het cafeetje binnen. Ook zij hebben het koud en lusten wel iets warms. Even later zitten ze allemaal samen aan tafel. Maar de Sint moet snel weer aan het werk, ook al is hij een beetje ziek. Pelle heeft een plan. Misschien kunnen zij wel helpen met de pakjes. Dat vinden Sint en Piet een goed idee, maar het moet natuurlijk geheim blijven!

Opa krijgt de rode sintmantel om, de mijter en een baard op zijn kin. Zo trekt hij met zijn kleinkinderen de stad in. Als ze terugkeren krijgen ze allemaal een extra grote chocoladeletter van Sint en Piet. Thuis vraagt oma nieuwsgierig hoe het uitstapje was en waar die grote chocoladeletters vandaan komen. Maar dat mogen ze niet verklappen. Dat blijft een geheim.

Met opa naar de Sint is een bijzonder leuk prentenboek. Deze bekende opa heeft een prettige relatie met zijn kleinkinderen. Dat blijkt uit de openhartige dialogen. Ook de gezellige decembersfeer is herkenbaar. In het verhaal wordt subtiel een tipje van de sluier om het Sinterklaasgeheim opgelicht: een knipoog naar opgroeiende kinderen.

Rita Ghesquiere

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur