Met de wind mee

Onze recensie

De beren houden hun winterslaap. Mama beer slaapt, de zusjes en broer beer slapen, maar beertje zelf is klaarwakker. Het lukt hem niet om in te slapen, want telkens weer waait de wind hem wakker. Beertje besluit met de wind op avontuur te gaan, de wijde wereld in. Hij ontmoet een zalm, twee giraffen, een familie uilen en het apengezin. Als hij ten slotte klaaglijk miauwende, kouwelijke katjes tegenkomt, wil hij zelf ook wel terug naar huis.

Dit prentenboek zal ongetwijfeld in de smaak van kleuters vallen. Het op elke bladzijde herhaalde “Whoei-hoei” van de wind, zullen ze al snel kunnen mee zeggen. Wanneer hij met de wind meevliegt, ontmoet beertje dieren die gekend  zijn bij kleuters. Ook het meevliegen met de wind sluit aan bij de fantasiewereld van jonge kinderen. Het verhaal eindigt veilig in de armen van moeder beer.

De tekst wordt verfraaid met prachtige tekeningen over twee pagina’s van Thé Tjong-Khing (bekend door o.a. de Vos en Haas-reeks), een garantie voor kwalitatieve en mooie illustraties.

Met de wind mee neemt kleuters en voorlezers mee op een herkenbaar, kleurrijk avontuur.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur