Meisje in het rood

Meisje in het rood

Onze recensie

Wie kent er het verhaal van Roodkapje niet? Het kleine meisje dat door het bos naar grootmoeder stapt en misleid wordt door de boze wolf. Hij is haar te slim af en eet grootmoeder en Roodkapje op. Dit verhaal staat in Sprookjes van Moeder de Gans. De gebroeders Grimm vonden het te eng voor kinderen en bedachten een mooi einde. Er komt een jager die Roodkapje en grootmoeder redt.

Roberto Innocenti, een bekende Italiaanse kinderboekenmaker maakt van dit sprookje een nieuw verhaal. Het begint met een sprookjesachtig vrouwtje dat iets zegt over verhalen vertellen. Pas daarna komt Sophia, een meisje met een rode jas en muts. Ze loopt met een rugzakje dwars door een grote stad op weg naar Nana, haar oma die een beetje ziek is. Moeder waarschuwt haar: ‘Blijf op de grote weg!’. Maar Sophia laat zich net als Roodkapje verleiden. Een stad is even gevaarlijk als een bos. Er is zoveel te zien en te horen en Sophia kijkt graag in rond. Zo belandt ze in een gure achterbuurt, waar jongeren haar lastig vallen. Plots duikt er een vreemde man op. Hij belooft haar naar grootmoeder te brengen, met zijn zware motorfiets. Maar onderweg, zet hij Sophia aan de kant: er is belangrijker werk. Sophia moet alleen verder lopen en als ze aankomt vindt ze Nana niet op haar gewone plekje voor de deur…

De avond valt. Aan de andere kant van de stad is een mama erg ongerust. Dan komt de politie bij het huisje van grootmoeder, maar het is helaas te laat. Wat er met Sophia gebeurt, wordt niet echt gezegd. De luisterende kinderen huilen… Gelukkig kan het vertelvrouwtje hen troosten. Ze bedenkt een ander – beter – einde. In dat verhaal komen de agenten snel ter plaatse. Ze vangen de wolf en Roodkapje en Nana worden gered.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur