Magnus kan niet slapen

Magnus kan niet slapen

Onze recensie

Het jongetje Magnus kan niet slapen. Niet omdat er buiten een monster zit want die geeft geen kik :’ Zijn vijftien enge ogen slapen zacht en zitten dicht.’ Het spook binnen is zelf ‘uit verveling verdampt’ . Maar het hoofd van Magnus zelf zit bomvol geluiden.

Zijn verkoudheid, stekende oorpijn, tranende ogen, snot in zijn neus en een prikkelende keel worden in de fantasie van het jongetje immers vervelende dieren die hem beletten te slapen. Een oorwurm roffelt op een drum in zijn oor, een neushoorn woont in Magnus’ neus… Slaapdronken rept zijn moeder zich naar haar schreeuwend zoontje. Ze gaat volledig mee in zijn verhaal en sust de vreemde bewoners in Magnus’ hoofd met een lied en een aai . De geeuwleeuw krijgt ze pas stil met een voorleesbeurt uit een boek.

‘ Op Magnus’ bed in het pikdonker zit mama nu alleen. Ze kan niet slapen en vindt het eng als het stil is om haar heen.’nDe fantasierijke prenten geven perfect de sfeer weer van een vermoeid jongetje dat zich hardnekkig verzet tegen de opkomende slaap. Ook de layout , met hier en daar woorden in grote, gekleurde letters én de zinnen op rijm nodigen uit tot een levendige interactie tussen voorlezer en kleuter. n

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur