Mag ik een tijger zijn?

Onze recensie

Wat doe je als kind als je vol angsten zit? De kleine angsthaas in dit boek transformeert zich op weg naar school in een tijger met sterke poten en een groot hart. Als echte tijger hoef je immers nergens meer bang van te zijn! Zo durft hij op straat nu iedereen te begroeten en is hij niet meer bang van en kan hij zelfs de pestkoppen op school aan.

De gedaanteverandering van de jongen krijg je in het boek niet alleen te lezen maar ook te zien. Op de cover zie je het jongetje en een schaduw van een grote tijger. In het begin van het boek zie je tal van kleurrijke huizen die je dan terugvindt in het boek. Er treden nog wel meer dieren op in het boek die met humor in beeld gebracht worden, zoals een krokodil op een skateboard, een olifant in een pak of een hond met rugzak. Op het laatste blad zie je iedereen – zowel mensen als dieren – met een tijgerstaart rondlopen.

Dit fantasie- en kleurrijke verhaal gaat over opkomen voor jezelf, over angsten en pesten. Deze thema’s maken het bijzonder geschikt voor gebruik op school, waar het kinderen zou kunnen helpen om over hun angsten te praten en die te overwinnen.

Magela Thielemans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur