Liefde is niet voor lafaards

Liefde is niet voor lafaards

Onze recensie

Zweden tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog, midden in de winter. Fred en zijn mama leven nu met zijn tweetjes, omdat de papa van Fred als soldaat naar de grens is gestuurd om die te bewaken tegen de Duitsers. De mama van Fred werkt als tramconducteur, soms is ze al heel vroeg op weg en komt ze heel laat thuis, daarom helpt Fred zijn mama veel, hij is een heel lieve en warme jongen.

Wanneer Kerstmis nadert, gaat Fred na school mee kerstbomen verkopen om wat centjes te verdienen, om mama te helpen. En dan komt kerst eraan, alleen met mama, zonder papa. Fred mist zijn papa, zijn beste maatje, heel erg, aan wie moet hij nu zijn geheimen vertellen. Zo praat hij nu maar tegen de kier van de kast waar papa’s kleren hangen. Gelukkig is er nog zijn kameraad Oskar, ze zitten samen in de klas, en Elsa, het stoer, roodharig meisje waar Fred stiekem verliefd op is. Oskar en Fred hebben een hekel aan de oorlog en dat laten ze ook blijken. Zo voorzien ze het skelet in de school van een zwart snorretje, wat niet in goede aarde valt bij de directeur.

Liefde is niet voor lafaards is een ijzersterk verhaal vol humor, moed, doorzettingsvermogen, vriendschap en liefde. Je krijgt het er warm van terwijl je leest, ook door de heel mooie, gedetailleerde tekeningen die perfect bij het verhaal passen. Bovendien is het een boek voor klein én groot, eentje om te koesteren en elk jaar opnieuw te lezen of voor te lezen tegen kerst.

Magela Thielemans

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur