Leesje & Wurm

Onze recensie

Leesje is een enthousiast leesbeest. Gulzig proeft ze van letters en prenten. Uitgelaten duikt ze van boek naar boek, totdat ze pardoes uit een boek tuimelt… Wurm is een bezadigde boekenwurm. Genietend kuiert hij van letter naar prent en verdwaalt hij in mooie verhalen. Het meeste houdt hij van grappige, stoute rijmpjes. Het liefst zou hij die rijmpjes delen met anderen. Maar plots valt iemand naar beneden. Deze keer is Wurm heel snel.

Wat een heerlijk prentenboek is dit. Helemaal op maat van kinderen én volwassenen die besmet zijn met het boekenvirus. Tekst en prenten spelen mooi op elkaar in. Korte, duidelijke zinnen wisselen af met rijmpjes. De prenten zijn rustig opgebouwd, in zachte kleuren. Prenten over twee pagina’s of paginagrote prenten wisselen af met eenvoudige pagina’s waarop slechts één wezentje getekend is. De twee aparte verhalen komen op een natuurlijke manier samen in het midden van het boek.

Heel enthousiast was ik over de twee dubbele pagina’s waarin gerefereerd wordt aan bekende kinderboeken. Rijmpjes en illustraties smelten samen tot een feestelijke zoekplaat, waar je tal van geliefde boekenhelden op terugvindt: de grote vriendelijke reus, het tinnen soldaatje, Jip en Janneke,… Samen met de kinderen op zoek gaan naar alle afgebeelde verhalen en helden is puur genieten.

Dit boek is een ode aan de kinderliteratuur. Het is een zalig omkeerboek voor leesbeesten en boekenwurmen in spe.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur