Krullen en blubbershampoo

Krullen en blubbershampoo

Onze recensie

Kalle heeft zelf geen vader en daarom kijkt hij zo goed naar andere vaders. Kalle droomt zich een eigen leuke papa. Hij mist steeds meer een echte vader, maar zijn moeder ontwijkt alle vragen. Soms wordt het hem echt te veel, bijvoorbeeld met vaderdag, of als zijn vriendje Tim net voor de vakantie een nieuwe papa krijgt. Daarom vraagt hij een vader als verjaardagscadeau, maar er komt natuurlijk niets van terecht. ‘Waarom wil je niet gewoon een hond zoals andere jongens?’, vraagt zijn moeder. Kalle is blij met Boris, al is het geen echte labrador.

Naar de fiets- en kampeervakantie met zijn moeder kijkt hij ook niet echt uit. Wat valt er te beleven buiten de vakantiemacaroni ? Onverwachts wordt het toch een meevaller. Dat komt door Kimberley, een bijdehand meisje dat hij op de camping leert kennen. Kimberley is met haar vader op vakantie. Een slordige vader, zo stelt Kalle vast, maar wel een aardige man met een leuke gekke dochter. Kimberley durft in haar blootje zwemmen, ze smeert moddershampoo op haar hoofd en moedigt Kalle aan om dat ook te doen. Kalle gelooft haar verhalen over Franse blote campings niet en om stoer te doen verzint hij een vader. Die vader is zwart, komt uit Afrika en is een knappe voetballer. Kimberley twijfelt of dat wel klopt en ze stelt moeilijke vragen. Waarom ziet Kalle er zo bleekjes uit als zijn vader echt uit Afrika komt? Gelukkig steekt het lot hem een handje toe. Als er een donkerbruine man zijn tentje naast de tent van Kalle en zijn moeder opslaat en bovendien ook goed kan voetballen, gelooft Kimberley dat Kalles vader is aangekomen.

Alles loopt zo vlot dat Kalle haast zelf gelooft dat zijn droomvader opgedaagd is. Helaas is dat geluk van korte duur. De donkere man verdwijnt de volgende morgen en ook voor Kimberley en haar vader zit de vakantie erop. Zonder zijn vriendinnetje is het niet meer zo gezellig, maar het is toch een heel fijne vakantie geworden, vooral omdat Kalle en mama dichter bij elkaar komen. Mama vertelt Kalle over zijn echte vader terwijl ze samen naar de sterren kijken. Dat maakt deze vakantie voor Kalle echt bijzonder.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur