Krijg ik een kabouter, sint?

Krijg ik een kabouter, sint?

Onze recensie

Terwijl mama vol enthousiasme in de speelgoedzaak uitzoekt welk speelgoed haar dochtertje leuk vindt, kijkt Tess verveeld toe. Ze hoeft dit jaar geen speelgoed. Ze vraagt aan de Sint een échte kabouter. Dan heeft ze een vriendje om samen naar school te gaan, te dansen, te knutselen, te eten en te spelen…

Meteen zet ze opa en oma aan het werk. Oma schrijft een brief aan de Sint en opa maakt kleine meubeltjes voor het poppenhuis. Want daar zal de kabouter wonen. Vol spanning wacht Tess op de grote dag. In het poppenhuis legt ze een schijfje appelsien klaar. De kabouter zal vast moe zijn van de lange reis. Maar als ze s’ morgens beneden komt is het poppenhuisje leeg. Tranen prikken in haar oogjes. Dan wijst mama naar de hoek van de kamer. Daar staat een grote glazen bak met houtsnippers en een brief !

De Sint schrijft dat kabouter Kordaat wel bij Tess wou komen wonen, maar net op dat moment klopte Flanel aan zijn deurtje. Zijn hol was vernield, zijn wintervoorraad geplunderd en zijn pootje verstuikt. De kleine hamster had dringend een nieuw en warm plekje nodig. En toen dachten Kabouter Kordaat en de Sint aan Tess. Tess krijgt een warm gevoel vanbinnen. Wat lief van de kabouter en de Sint. Natuurlijk wil ze goed voor die arme hamster zorgen. En ja, ze worden beste vriendjes.

Een heerlijk Sinterklaasverhaal met een knipoog naar de volwassen voorlezer. Het gebeurt wel vaker dat kinderen aan de Sint een diertje vragen of een andere vreemde wens voor de goedheiligman neerschrijven. Omdat de Sint over zoveel fantasie beschikt vindt hij altijd een leuke oplossing en dan is de teleurstelling vlug voorbij.

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur