Krieltje

Onze recensie

Elke aardappel weet waarvoor ze op aarde is: om gegeten te worden. Maar Krieltje voelt zich anders. Ze trekt de wijde wereld in. Aan elk wezen dat ze ontmoet stelt ze dezelfde twee vragen: “Wat ben jij?” en “Waarom ben jij op aarde?”. Het  roodborstje, de worm, de hommel, de bloem en de steen geven elk een heel eigen antwoord. Krieltje blijft moe en vol gedachten achter. Na een verkwikkende winterslaap ontdekt Krieltje haar eigen talent.

Het thema van dit prentenboek is blijvend actueel op onze scholen: op zoek gaan naar het eigen talent, opsporen waar jij aanleg voor hebt. Ook kleuters kunnen hier al warm voor gemaakt worden. De auteur geeft alvast een mooie aanzet.

Het lettertype is groot en de zinnen zijn vet gedrukt. Op deze manier is het boek ook bruikbaar voor de eerste graad van de lagere school en kan men ermee rond talenten werken.

‘Met een echte aardappel gestempeld’ staat er op de achterkaft. Dit is leuk en herkenbaar. Iedereen heeft ooit wel eens gestempeld met een aardappelvormpje en waterverf. Ook een kleuter kent dit procedé en zo niet is dit boek een mooie aanzet om het eens uit te proberen. Door deze methodiek blijven de tekeningen eenvoudig. Het gebruik van zachte wat afgewassen kleuren creëert een rustige vriendelijke sfeer.

Krieltje is een aangenaam prentenboek dat uitnodigt om te praten over talenten.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur