Kortsluiting

Kortsluiting

Onze recensie

De moeder van Isabel heeft al enkele jaren MS. Dat is niet zo fijn want daardoor kan mama vaak niet meedoen als er iets leuk komt, een familiefeest, een evenement op school. Ook thuis moet mama heel wat taken laten liggen. Ze is vaak te moe om te koken, te poetsen of te strijken. Soms zorgt dat voor spanningen tussen papa en mama.

Isabel probeert het te begrijpen, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Isabel en haar oudere broer Mees moeten ook meer meehelpen in het huishouden dan andere leeftijdsgenootjes. Dat maakt haar soms humeurig of boos en een enkele keer doet ze dan gemeen tegen mama. Op andere momenten leeft ze echt mee met haar mama die zo veel dingen moet missen. nHaar vriendinnen begrijpen niet altijd wat er met haar mama aan de hand is. Vooral Chloë met haar hippe sportieve mama kan zich moeilijk inleven in de situatie van Isabel.

Bij Emma vindt Isabel meer steun. Emma’s moeder is gestorven aan kanker en Emma laat Isabel beter beseffen hoe fijn het is dat haar mama ondanks alle ongemakken er nog steeds is. In haar spreekbeurt over MS legt Isabel in de klas uit wat MS precies is. Als er later een sponsorloop georganiseerd wordt voor MS voelt ze zich gesteund. Ook oma helpt haar kleindochter om de moeilijke situatie de baas te blijven.

Het verhaal gaat over niet alleen over MS. Het gaat ook over de sfeer bij de zesdeklassers op school, over vriendschap, verliefd worden, toekomstplannen en wat atletiek betekent voor Isabel. n

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur