Korsakov viert feest

Korsakov viert feest

Onze recensie

Wat vooraf ging: Kabouter Korsakov verliet samen met zijn vriend Meneer Wattman hals over kop het kabouterdorp nadat hij ( ten onrechte) beschuldigd werd van diefstal. De trein bracht hem naar een groot station. Na een onfortuinlijke reis in de metro, belandde hij in het operagebouw, in een restaurant en een kippenhok. Maar er is slechts een iets wat kabouter Korsakov en zijn vriend verlangen: terug naar huis keren.

In het kabouterdorp kijken ze al evenzeer uit naar hun komst. Zal het dit keer lukken? Korsakov en meneer Wattman klimmen op een windmolen. Van daarboven kunnen ze misschien het kabouterdorp zien en de weg naar huis terugvinden. Maar windmolens zijn hoog en gevaarlijk. Gelukkig worden ze uit die nare positie gered door Wayoh de ooievaar. Die brengt het tweetal naar de pastorij waar de reisduif Tomtom met zijn echtgenote Jenny woont. Helaas Tomtom is met pensioen – en voltijds opa. Hij mag geen lange vluchten meer doen. Een beetje helpen kan wel. Met allerlei spulletjes uit het schuurtje van Tomtom bouwt Korsakov een kleine deltavlieger. Wayoh en Tomtom helpen hen op weg. Als ze de rivier volgen komen ze in het kabouterdorp. Maar dat loopt niet vanzelf. Als het vliegtuigje neerstort wordt het omgetimmerd tot een boot.

Dankzij de verdwijnpaddestoelen ontsnappen ze aan een grote snoek. Eindelijk zijn ze weer thuis. Wat een verrassing voor de bewoners van het kabouterdorp. Het is tijd voor een groot feest ! Met Korsakov viert feest komt er een einde aan de spannende tocht van de kabouter en de glimworm. Korsakov viert feest is opnieuw een echt reisboek vol gekke verrassingen. Onvoorziene valpartijen en leuke ontmoetingen geven het verhaal vaart. Tomtom en zijn bazige Jenny zijn heerlijk herkenbaar en de verdwijnpaddestoelen doen hun werk als de nood hoog is.

Het boek geeft een leuke samenvatting van de hele reeks en wekt ook het kabouterdorp en zijn bewoners weer tot leven. Het hoorspel met frisse stemmen, leuke liedjes, achtergrondmuziek en gekke geluiden betovert de luisteraars. Kleuters kunnen het verhaal mee volgen via de kleurrijke en speelse prenten van Emma Thyssen. Beginnende lezers kunnen zelf meelezen. Korsakov viert feest is een volwaardige afsluiter van een pittige reeks waar groot en klein samen van kunnen genieten.

Rita Ghesquiere

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur