Komt goed, kleine krab

Onze recensie

Kleine Krab en Grote Krab wonen in een klein, rustig, veilig poeltje. Wanneer Grote Krab Kleine Krab voor het eerst mee naar zee wil nemen, is deze laatste meteen enthousiast. Maar wanneer ze oog in oog staat met de woeste golven, is ze er helemaal niet gerust meer in. Zal Kleine Krab voldoende zelfvertrouwen hebben om de onderwaterwereld van de zee te durven verkennen?

Dit prentenboek vertelt een hartverwarmend verhaal met een schattige kleine krab in de hoofdrol. Elk kind kan zich herkennen in deze kleine avonturier, en in de uitdagingen waarmee hij te maken krijgt. Het verhaal leert ons dat je met een liefhebbend en vertrouwen schenkend iemand naast je, veel meer aankunt dan je aanvankelijk dacht.

De bladvullende tekeningen, uiterst gestileerd en in felle kleuren, zijn zeer krachtig, zoals we van Haughton gewoon zijn. Hij slaagt erin om met een minimum aan lijnen de emoties van kleine krab weer te geven in zijn gelaat en in zijn lichaamshouding. Als je de golven ziet aankomen, voel je als het ware het zeewater over je heen. Kinderen worden helemaal  meegenomen in het verhaal.

Myriam Vanderzeypen

 

Weetje.

Chris Haughton heeft met zijn prentenboeken al talrijke prijzen gewonnen in verschillende landen. Zijn stijl is zeer herkenbaar. Hij is ook sterk geëngageerd in internationale fair trade projecten.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur