Kito en Boris. Speel je mee

Kito en Boris. Speel je mee

Onze recensie

Kito, het konijn en Boris, de beer zijn goede vrienden die van een grapje houden en elkaar niet altijd meteen begrijpen. De misverstanden of de grapjes die ze met elkaar uithalen krijgen telkens een ‘verklaring’ in de laatste striptekening en de bijhorende tekstballon.

In het totaal telt dit boekje acht verhaaltjes, aanvankelijk op één pagina en verder opklimmend tot vier pagina’s. In elk verhaal domineert telkens één kleur die verwijst naar het seizoen waarin het verhaaltje zich afspeelt. Deze stripverhaaltjes (AVI 2) spelen goed in op de behoefte van vele startende lezertjes om een verhaaltje volledig te kunnen lezen binnen niet al te lange tijd. Enkel heel vlotte lezers slagen er meestal in om een boek voor beginnende lezers in één ruk uit te lezen.

Met Kito & Boris is dat succes voor alle kinderen verzekerd. De tekeningen sluiten perfect aan bij de inhoud van de tekstballonnen, wat een goede ondersteuning geeft aan wie nog worstelt met decoderen. Dit is knap leesmateriaal dat naast trainen van de leestechniek , vooral leesplezier biedt.

Anita Wuestenberg

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur