Korsakov

Kabouter Korsakov

Onze recensie

Kabouter Korsakov woont in een leuk kabouterdorp samen met elfjes en dieren. De slimme meneer Wattman een glimworm is zijn beste vriend. Kabouters die het dorp verlaten nemen altijd verdwijnpaddenstoelen mee zodat ze onzichtbaar zijn voor de mensen.

Op een dag steelt de foute das samen met zijn vriendin ekster de zak met magische paddenstoelen. Door een bijna botsing laat ekster de zak vallen in de schoorsteen van kabouter Korsakov. Nu verdenkt iedereen Korsakov. Kabouters moeten elkaar kunnen vertrouwen. Foute das vraagt luidop of een dief wel in het kabouterdorp kan blijven wonen.

De volgende dag, op de kabouterraad komt de waarheid echter snel aan het licht: kabouter Korsakov is onschuldig. Intussen heeft hij met zijn vriend Wattman het dorp verlaten. Een van de zusjes Pavlov ziet hen nog net op een trein stappen. ‘Je bent onschuldig! Kom terug ! Spring uit dat ding!’, roept ze. Maar het is te laat. De trein rijdt te snel. ‘Morgen keren we terug’, belooft kabouter Korsakov. Maar eerst wacht hen een ander avontuur.

Kabouter Korsakov is een kijk- luister- en voorleesboek. De cd die bij het boek hoort, brengt het verhaal als een echt hoorspel met wisselende stemmen, leuke liedjes, achtergrondmuziek en gekke geluiden. Kleuters kunnen het verhaal mee volgen in het boek via de schitterende de prenten van Emma Thyssen die de personages met strakke lijnen en heldere kleuren in hun bonte fantasiewereld neerzet. Neem Kabouter Korsakov mee op reis. Groot en klein zullen ervan genieten.

Kabouter Korsakov is het eerste boek van een reeks. Je maakt kennis met de belangrijkste personages zoals de wijze Vladimir en de zusjes Pavlov die altijd in koor optreden. Kabouters en dieren vormen een hechte gemeenschap. Ze gaan zorgzaam met elkaar om. Ze vertrouwen elkaar en vriendschap is heel belangrijk. Het foute gedrag van Dolf de das en zijn vriendin ekster verstoort de harmonie. Door overleg ontdekken de dieren wie de echte dief was. Ze willen dan ook dat Korsakov en meneer Wattman in het dorp blijven. En dat is de wijze les: zoek eerst goed uit wat er gebeurd is voor je iemand beschuldigt.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur