Kabouter Korsakov in de opera

Kabouter Korsakov in de opera

Onze recensie

Dit is het derde boek uit de reeks ‘Kabouter Korsakov’. Na hun vertrek uit het kabouterdorp kwamen Korsakov en zijn vriend meneer Wattman in de grote mensenwereld terecht. In de onderbuik van de stad, beleefden ze een eng metro-avontuur dat gelukkig goed afliep. Nu dwalen ze nog steeds rond in de grote stad. Ze komen terecht in een indrukwekkend gebouw waar muziek wordt gemaakt: het operahuis. Dat is een plek vol verrassingen. Er zijn veel gangen en deuren en soms is iets niet wat het lijkt. Bovendien loopt er een bewaker rond met een gevaarlijke hond Figaro.

Korsakov en Wattman helpen de verliefde duizendpoot en verstopt in de koninklijke loge luisteren ze naar prachtige muziek. Hoe bijzonder dat ook is, toch verlangt meneer Wattman nu echt naar zijn vertrouwde kabouterdorp. Het operagebouw is een schitterende setting voor een luisterboek. Het spel met de wisselende decors en het optreden van de nachtwaker zorgen voor spanning. De muzikanten en de duizendpoot met de harp brengen spontaan de klassieke muziek binnen. Ook in dit verhaal woordspelletjes, grapjes en leuke info nu over muziek en opera.

Kabouter Korsakov in de opera is opnieuw een kijk-luister- en voorleesboek. De cd die bij het boek hoort, brengt het verhaal als een echt hoorspel met frisse stemmen, leuke liedjes, achtergrondmuziek en gekke geluiden. Je kan het verhaal mee volgen in het boek via de kleurrijke en speelse prenten van Emma Thyssen. Het boek is ook leuk en uitdagend voor beginnende lezers. Van Kabouter Korsakov in de opera kan je ook genieten als je de vorige delen niet kent.

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur