Joe en ik

Joe en ik

Onze recensie

Sinds de moeder van Woelie omwille van zware psychische problemen in een instelling verblijft, probeert hij samen met zijn vader Joe te overleven. Het gezin heeft het niet breed. Joe houdt een winkeltje voor mobiele telefoons open, maar eigenlijk verdient hij meer met het organiseren van obscure gokavonden. Als het op school niet goed loopt, krijgt Woelie last van paniekaanvallen. Hij spijbelt en verdoet zijn tijd met eindeloos kijken naar Rail Away een reeks dvd’s over treinreizen in Europa. De box was ooit een geschenk van zijn moeder.

Maar het leven verandert grondig als Joe te horen krijgt dat zijn dagen geteld zijn: hij lijdt aan een ongeneeslijke kanker. Joe wil die laatste weken niet in het ziekenhuis doorbrengen, maar ‘echt’ leven. Samen met Woelie reist hij met de trein naar verschillende bestemmingen: Amsterdam, Brussel, Keulen, Bonn…Maar de ziekte reist met hen mee en soms moeten ze hun plannen snel opbergen. Maar door die reizen komen vader en zoon heel dicht bij elkaar.

Woelie overwint zijn angsten en Joe is ondanks alle ellende die de ziekte meebrengt gelukkig dat hij toch nog een aantal dromen kan realiseren.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur