je-geeft-me-vleugels

Jij geeft me vleugels

Onze recensie

Dit mooie voorleesboek vol warme kleuren gaat over je eenzaam voelen enerzijds, en anderzijds over gedragen zijn door anderen en genegenheid en vriendschap.

Een piepklein vogeltje voelt zich erg alleen. Tot er plots een grote lange arm naar hem reikt en hij zich kan nestelen in de hand van een  vriendelijke vogelverschrikker. Hij zorgt voor het vogeltje, geeft het te drinken en eten en bouwt een vogelkastje voor hem. Tot ie groter is en zelf kan wegvliegen. Maar ook de vogelverschrikker zelf is soms droevig en alleen. Hij vergeet te luisteren naar zichzelf, en luistert alleen wat anderen hem opdragen te doen. En hij voelt zich ook soms heel klein en alleen. Maar dan zijn er de vogels, hele zwermen die hem optillen en dragen en zorgen voor hem. Zo weet jij dat ook hij niet alleen is.

Het is mooi hoe beide partijen, zowel vogels als vogelverschrikkers in de verschillende rollen kunnen zitten: alleen of samen. Het verhaal is filosofisch, er gaat veel schuil onder de woorden, waardoor het wat extra uitleg vraagt voor de allerjongsten (4 a 6 jaar). Een figuurlijke uitdrukking als ‘je gedragen voelen’ bijvoorbeeld is erg abstract voor die leeftijd.

Sarah Auwerx

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur