Ik ben de koning

Ik ben de koning

Onze recensie

Terwijl koning Leeuw een dutje doet, valt zijn kroon af. Schildpad is de eerste die hem opzet en beweert dat hij de nieuwe koning is. Want de kroon past! Maar dat is niet voldoende om koning te zijn. Bok gaat niet akkoord. Want een koning is niet sloom, hij heeft een lange, witte baard. Of toch niet?

Want de andere dieren hebben allemaal een andere theorie over een goede koning… Hij moet elegant zijn of ietsss ssspeciaalsss doen met zijn kroon. Een koning is rond en gezellig, of nee, een krachtpatser! Nee nee, een koning moet oud, wijs en grijs zijn. En een leuke koning haalt dolle fratsen uit, waarmee de échte koning plechtig en zonder een woord gelukkig toch een beetje kan lachen.

Dit leuke voorleesverhaal stelt alle dieren in hun eigenheid voor, elk met hun visie op een goede koning. Het stapelverhaal verklapt eigenlijk het einde al. Wie goed op de eerste prent let, weet al dat de leeuw de echte koning is. Toch houden de humor en het levendige woordspel (met hier en daar een leuk rijm) het ritme in het verhaal en blijft het daardoor toch verrassend en boeiend. De jonge lezers leren ook dat uiteindelijk iedereen zijn of haar eigen talenten heeft, dus eigenlijk is iedereen een beetje koning! De prenten zijn erg herkenbaar en beelden grote, statige, fiere dieren af die zeker zijn van zichzelf en hun standpunt… maar uiteindelijk zijn ze niet té egocentrisch om toe te geven dat er maar één echte koning is. De illustraties zijn erg eenvoudig op zich, maar de felle kleuren en contrasten zullen de jonge lezers en vooral meelezers zeker en vast kunnen bekoren!

– Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur