Hoi-hoi wat fijn. Het dikke voorleesboek voor peuters

Hoi-hoi wat fijn

Onze recensie

Hoi- hoi wat fijn verschijnt naar aanleiding van de zestigste verjaardag van het populaire kinderboekenfiguurtje Nijntje. Het is een dik voorleesboek voor peuters en kleuters met meer dan 50 verhalen en versjes goed voor uren leesplezier. In Nijntje danst zien we de jarige aan het werk. Twee andere klassieke verhalen van Dick Bruna Het ei en Fien en Pien krijgen een prominente plaats.

Daarnaast doen veel vertrouwde personages hun intrede. Onder meer Kikker (Max Velthuis), Jip en Janneke (Annie M.G. Schmidt), Robin (Sjoerd Kuyper), Kleine beer (Else Minarik) en Dikkie Dik (Jet Boeke) zijn van de partij.

Er steekt letterlijk voor elk wat wils in: korte verhaaltjes, leuke kijk- en zoekplaten en vrolijke versjes van bijvoorbeeld Hans & Monique Hagen en Edward van den Vendel. Het boek ondersteunt de eerste geletterdheid. Het maakt peuters en kleuters vertrouwd met kleuren, dierengeluiden, de seizoenen, en rituelen die bij een feestelijke dag horen zoals ‘jarig zijn’.

De teksten en illustraties verschillen qua moeilijkheidsgraad. Prenten in een eenvoudig kleurenpalet of grof geborsteld die afgestemd zijn op de allerjongsten, wisselen af met complexe gedetailleerde zoekplaten die oudere kleuters uitdagen. Hoi- hoi wat fijn is niet alleen voor Nijntje een leuk verjaardagsgeschenk maar ook voor al wie van mooie verhalen en prenten houdt. Ouders en grootouders zullen bij het voorlezen nostalgisch plezier beleven aan dit keurig uitgegeven boek.

Een heel bijzonder vakantieboek dus, echt een heuse voorleesbibliotheek in een bundel !

Rita Ghesquiere

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur