Hoe maak ik een vriend?

Hoe maak ik een vriend?

Onze recensie

De omstandigheden zullen iedereen wel bekend in de oren klinken: Felix gaat binnen een week op kamp, maar hij kent er NIEMAND. Wat nu? Zijn moeder heeft geen tijd voor zijn vragen, dus gaat hij er zelf heel diep over nadenken. Hij start een project: ‘Hoe maak ik een vriend’. Maar wat is een vriend?

Met die vraag begint een reis waarvan je als lezer nooit juist weet waar die zal eindigen. Felix heeft een enorm levendige fantasie, die door de minste prikkel gevoed wordt. Zo ontwerpt hij kleren, want zonder de juiste kleren geen vriend. “Ondergoed van haaienhuid voor snelle interventies, oorverwarmers waarin een walkietalkie is genaaid (de andere walkietalkie heeft Felix), een trui van angorawol, het allerzachtste konijn, een gevechtsbroek met duizend-en-een zakken voor duizend-en-een noodzakelijke prulletjes, een kap die je kunt opblazen tot hoofdkussen en parachute, een riem die je 9 keer om je middel bindt, te gebruiken als ontsnappingstouw.” Hij heeft niet alleen een heel levendige fantasie, maar die fantasie zit ook vol beelden.

Het verhaal is doorspekt met tekeningen, foto’s en afbeeldingen die de lezer tonen wat Felix in zijn fantasie allemaal ziet en bedenkt. Een tripje naar de slager doet hem nadenken over de lichaamsdelen die een vriend moet bezitten. Zijn conclusie luidt: “Hoe al die lichaamsdelen precies zitten, is nu ook weer niet zo belangrijk. Als ze allemaal maar aanwezig zijn, op een of andere manier. En zelfs al ontbreekt er iets, dan nog is niet alles verloren. Alleen het hoofd is onmisbaar. […] En nu hij toch bezig is: ook de romp is noodzakelijk, want in de romp zit het hart.” Hoe maak je een vriend?

Dat zul je moeten ontdekken in dit heerlijk lees- en kijkboek! Meer geven we over het verhaal niet prijs… Lees, kijk en geniet zelf maar!

– Door Barbara Artoos –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur