wonder van de appel

Het wonder van de appel

Onze recensie

Het wonder van de appel begint in de winter. Alles ligt nog onder een deken sneeuw. De vogeltjes zitten wat verloren in de prille zonnestralen. Dan, als bij toverslag, keert het tij. De vogels fluiten. De knoppen barsten open. Er ontstaat een zee van groene blaadjes en tere bloempjes. De bijen vinden de bloempjes wel leuk. Ze zoemen van de één naar de ander en verspreiden zo het stuifmeel. Niet lang daarna veranderen de bloempjes in kleine knopjes: vruchtjes die de rest van de zomer groter, dikker en roder worden. In de herfst is het dan zo ver: de vruchtjes zijn heuse appels. Klaar voor de pluk. Lust jij ook een partje?

Dit boek is een pareltje voor kleine en minder kleine natuurliefhebbers en wel om verschillende redenen. Het is erg interactief. Op elke pagina (de cover meegerekend) vind je flappen of pop-up elementen. Mijn favoriet is de ontluikende bloesem. Mijn zoontje vindt de cover met de appel fantastisch. Als je aan de zijkant trekt, verschijnt een rode balk met een wormpje en de appel zelf wordt steeds kleiner totdat alleen het klokkenhuis overblijft. Telkens als we het lezen, spelen mijn zoontje en ik dat we de appel om het snelst opeten. Plezier verzekerd! Naast dit interactieve luik, heeft het kartonboekje nog een andere troef.

Het is prachtig geïllustreerd met veel oog voor details. Tegelijkertijd ademt het met zijn schattig afgeronde hoekjes ook eenvoud uit. Bij de mooie prenten hoort inderdaad een eenvoudige en toch kernachtige tekst.

Elke Beckers

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur