Wildste boek voor Buiten

Het Wildste boek voor Buiten

Onze recensie

Het Wildste boek voor Buiten is een info- en doeboek voor kinderen. Het steekt vol gekke en originele ideeën om de natuur te ontdekken. Je leert alles over bessen – vlierbessen, bramen, duindoornbessen, rozenbottels. Kan je ze eten? Waar zijn ze te vinden? Ook andere eetbare dingen zoals noten, kruiden en bloemen komen aan bod.

Floortje Zwigtman geeft de basisregels over wildplukken mee. Bijvoorbeeld niet langs een drukke weg plukken of op plekken waar mensen hun hond uitlaten. De informatie over dieren beperkt zich niet tot dieren observeren of leuke weetjes. In ‘De beest uithangen’ leer je welke dieren een plek vonden in oude rituelen. Vaak gaat het om een mix van angst aanjagen, magie en pret. Via een leuk vragenspel kunnen kinderen uitzoeken wel beest bij hen past. Door dieren te imiteren kan je trouwens je zintuigen trainen. Een eigen moestuin aanleggen zodat je zelf alle ingrediënten voor een lekkere pizza bij de hand hebt, een elfentuin of een minivijver.

In dit boek leer je het stap voor stap. En wat dacht je van een lego-plantenbak of een vogelnest bouwen? Maar misschien vind je douchesmoothie, lavendelscrub of bloemenbadzout maken nog leuker. Kennis en vaardigheden zijn winstpunten om te overleven in de natuur. De survivaltest laat de lezers zien hoe ver ze hierin al gevorderd zijn. Het Wildste boek voor Buiten is uitdagend, leerrijk en praktisch. Meestal wordt stap voor stap uitgelegd hoe je iets maakt, een proef doet of een spel opzet. Waar nodig wordt aangegeven om de hulp van een volwassene te vragen of gewaarschuwd voor mogelijk gevaar.

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur