Het verhaal van de wortelkindertjes

Het verhaal van de wortelkindertjes

Onze recensie

De hele winter lang slapen de wortelkindertjes onder de grond. Als het lente wordt, wekt moeder aarde hen. Dan maken ze kleurige jurkjes van stukjes stof en helpen ze de lieveheersbeestjes en de torren. Iedereen moet fris gewassen en geborsteld worden om naar de aarde terug te keren. Als het zover is maakt moeder aarde de poort open.

De wortelkindertjes komen met hun bladeren en bloemen naar buiten in de lentezon. Iedereen zoekt een fijn plekje. In de zomer blijft het feest duren. Dan zijn ook de bijen en de vlinders van de partij. Maar als het herfst wordt, en de koude wind blaast, roept moeder aarde de wortelkindertjes weer naar binnen. Het is tijd voor een nieuwe winterslaap.

Het prentenboek vertelt op een sprookjesachtige manier over de wisselende seizoenen en over het bedrijvige leven onder de grond. De wortelkindertjes maken de onzichtbare natuur concreet en lieflijk. Die voorstelling past goed bij het magisch denken van jonge kinderen. De verschillende bloemen en dieren zijn herkenbaar en worden ook bij naam genoemd.

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur