verhaal van de gelaarsde poes

Het verhaal van de gelaarsde poes

Onze recensie

Dit is niet het bekende sprookje van Perrault over de gelaarsde kat en de zoon van de molenaar. De hoofdrol in dit boek is weggelegd voor Kitty, een schattige kleine poes. Ze is de lieveling van een aardige oude dame die haar huiskat graag verwent.

Maar ’s nachts trekt Kitty er op uit om te jagen. Dan draagt ze stoere mannenkleren, laarzen en een geweer. Haar vriendje Pinkie neemt haar plaats in tot ze weer thuiskomt. Op een nacht gaat Pinkie mee op konijnenjacht. Alles loopt echter goed fout. Kitty schiet waar het niet mag en slaagt er maar niet in om muizen of vogels te raken. Pinkie vlucht bang weg naar het veilige washok.

Terwijl Kitty probeert een konijn te vangen komt ze in een klem terecht. Een vos op zoek naar een stukje kattenpels voor zijn verzameling, wil haar wel helpen, maar Kitty bedreigt hem met haar geweer. Als de vos afdruipt krijgt ze hulp van een egelvrouwtje. Intussen heeft Kitty haar lesje geleerd. Ze mankt nu een beetje – maar wel met stijl – en ze blijft voortaan in en om het huis. Na deze bijzondere jachtpartij is het tussen Kitty en Pinkie nooit meer goed gekomen.

Rita Ghesquiere

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur