Het sneeuwvlokje

Onze recensie

Hoog in de lucht, op een knisperkoude winteravond, tuimelt en tolt een pasgevormd sneeuwvlokje naar beneden. Het vliegt over steden, bossen, dalen en rivieren. Het sneeuwvlokje vindt het helemaal niet leuk om te vallen en het zoekt een veilige plek om te landen. Beneden, in een dorp tussen de heuvels, woont de kleine Noëlle. Zij hoopt dat het snel zal gaan sneeuwen. En ze zou zo graag een mooi versierde kerstboom met bovenop een helder stralende ster hebben, maar mama en opa hebben niet genoeg geld daarvoor. Op een wonderlijke manier komen de dromen van het sneeuwvlokje en van Noëlle samen.

Dit prentenboek neemt ons mee op de reis van een sneeuwvlokje dat uit de lucht dwarrelt tijdens een koude winteravond. Een vertederend sneeuwvlokje met menselijke trekjes: het kent vreugde, angst, onzekerheid, hoop,…  en het zal elk kinderhart veroveren. Ook het lieve, kleine meisje Noëlle is zeer herkenbaar voor jonge kinderen.

Het verhaal geeft een positieve, optimistische boodschap mee. Waar de wind ons ook heen blaast, uiteindelijk vinden we een eigen plek. En met de juiste ingesteldheid en wat creativiteit, kan men zijn mooiste dromen realiseren.

De meestal bladvullende tekeningen in vooral heel veel tinten blauw, creëren een winterse sfeer. Je kan de koude van de winternacht bijna voelen. Het groot formaat (24 cm x 31 cm) van dit boek is een pluspunt, het maakt de prenten nog grootser.

 

Myriam Vanderzeypen

 

Weetje

 

Benji Davies (1980) is illustrator en animatieregisseur. Zijn werk wordt in 35 landen uitgegeven. Heel wat van zijn prentenboeken, zoals o.a. De kleine walvis, Het eiland van opa en Donderkopje, kregen internationale erkenning en  prijzen.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur