Het SlaapSchaap

Het SlaapSchaap

Onze recensie

Het SlaapSchaap is een vrij eenvoudig, maar hartverwarmend prentenboekje dat handelt over het schaapje Wolla, dat anders is dan alle andere schapen . Het arme diertje valt altijd en overal in slaap, wat haar een makkelijke prooi maakt voor allerlei plagerijen van de rest van de kudde. Op een dag heeft Wolla er genoeg van: ze verhuist naar de andere kant van de wei. Daar is het wollige beestje echter eenzaam: het staat er helemaal alleen. Gelukkig is dat niet voor lang.

Op een dag komt er immers een wagen voorbijgereden, waaruit, jawel, een tweede slaapschaap met een plof op de grond valt! Wanneer Govert (zo heet het mannelijke droomdier) wakker wordt, ziet hij Wolla soezen en raakt hij ontzettend vertederd. Hij maakt een bloemenkrans voor haar en wacht geduldig tot ze haar oogjes opent. Zodra Wolla wakker wordt, kijken de twee diertjes elkaar diep in de ogen en gaan ze onmiddellijk aan de slag. Ze bouwen een groot bed waarin ze samen nog uren kunnen slapen… en ze droomden nog lang en gelukkig.

Het SlaapSchaap werd geschreven door Sabine Wisman en op een prachtige manier geïllustreerd door Ella Scholtens. Het werd uitgegeven door Baeckens Books (Zirkoon). Het boekje gaat over ‘anders zijn’, over jezelf aanvaarden en voor jezelf opkomen. Door de eenvoudige verhaallijn en het wollige vachtje van Wolla valt het bij kinderen heel erg in de smaak.

De volwassen liefhebber van jeugdliteratuur blijft echter, wat betreft het taalgebruik, een beetje op zijn honger zitten. Hoewel Wisman op een leuke manier speelt met het kindermelodietje ‘Slaap kindje slaap’ , is het woordgebruik in dit prentenboek toch erg simpel en weinig origineel. De doelgroep van dit werkje zal daar echter geen probleem in zien en heeft met dit prentenboek een leuk en wollig verhaal voor het slapengaan. –

Door Jasmien Aerts –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur