Het monstermeer

Onze recensie

Vier eenden vervelen zich in hun kleine poel. De witte eend stelt voor om een uitstapje te maken naar het meer. De bruine en zwarte eend gaan meteen akkoord. Maar Erik, buitenbeentje met groene hals, twijfelt. Is het daar wel veilig? Men zegt dat er een verschrikkelijk monster woont! Zijn makkers lachen hem uit. Dat zijn immers maar fabeltjes! Ze peddelen gezapig op het meer. Maar Erik duikt naar beneden en ontdekt daar een hele wereld vol … vrolijke, vriendelijke monsters. Wanneer de vrienden de verdwijning van Erik opmerken, raken ze in paniek. Hier zit misschien toch een monster? Waar is Erik gebleven?

Leo Timmers demonstreert in dit mooie prentenboek opnieuw zijn talent als illustrator. Met enkele sobere prenten op de eerste pagina’s, wekt hij al meteen een sfeer op. De eenden in hun saaie, kleine eendenpoel  willen wel eens op avontuur. Naarmate het avontuur vordert, komt er meer actie in de prenten. Op het uitklapbare middenblad krijgen we een apotheose vol leuke en grappige monstertjes. Naar die prent kan je wel blijven kijken. Je ziet telkens weer nieuwe, leuke details.

Erik, het hoofdpersonage, is ook heel slim getypeerd. Hij ziet er helemaal anders uit dan de drie andere eenden. Je voelt meteen sympathie voor dit buitenbeentje. Je leeft als lezer met hem mee want, in tegenstelling tot de andere eenden, zie jij wel het gevaar onder water aankomen. Samen met Erik merk je ook dat die monsters best wel sympathiek zijn. Wat eerst schrikwekkend en griezelig leek, blijkt nu toch helemaal niet zo erg.

Dit knap geïllustreerde prentenboek vol kunstige illustraties zal zeker klein en groot bekoren.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur