Het licht schijnt overal: verhalen over Kerstmis

Het licht schijnt overal: verhalen over Kerstmis

Onze recensie

Waarom zetten we in de kersttijd een versierde dennenboom in huis? Waarom vieren we Kerstmis op 25 december en niet in de zomer? Leeft de Kerstman echt op de Noordpool, of waar komt hij vandaan? Ontdek de antwoorden in deze verhalen over Kerstmis, waarin het licht overal schijnt!

In deze kerstverhalenbundel krijgen jonge lezers antwoorden op vragen over de kersttradities en de oorsprong van Kerstmis. De verschillende personages worden ingeleid en ook culturele, historische en religieuze kerstgebruiken worden kort toegelicht. Zo krijgt de lezer een stukje kerstgeschiedenis voorgeschoteld.

Startend met het christelijke kerstverhaal dat verteld wordt door de 13-jarige David, gaat de lezer mee met Janny die even stilstaat bij de maretak. Die neemt hen mee naar de Noordse god van het licht, Balder. Ook Sint-Franciscus en Sinterklaas komen over de kerstvloer, waarbij de historische info aangevuld wordt met ‘hoe het verder ging’ en gaat in de 21ste eeuw. Een mooi onderhoudend boek over de kersttradities met zachte aquarellen en friezen die de lezer meenemen in de wondere wereld van Kerstmis.

Annelies Marin

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur