Het leven en jij

Onze recensie

Het leven doet alles groeien en bewegen, de planten, de dieren, de mensen. Sommige dieren leven slechts een enkel uur, andere kunnen wel tweehonderd jaar oud worden. Mensen vormen een web van sterke banden over miljoenen jaren heen. Het leven geeft kracht en hoop, troost, vrede en liefde. Het alledaagse wonder van het leven vinden we in elk van ons, want het grootste wonder is het menselijk lichaam. Ieder mens is waardevol, want uniek.

Vanaf het moment dat je dit boek openslaat word je meegenomen door het poëtische verhaal over het wonder van het leven, over de kracht die de wereld doet draaien en die in alles en in elk van ons ligt. De fijngevoelige en tegelijk krachtige teksten geven voortdurend aanzet tot filosoferen. Je kan niet anders dan steeds verder lezen.

De prachtige, paginavullende tekeningen zijn kleurrijk, poëtisch en meestal ingetogen. Op bijna elke pagina staat het wezentje dat het leven voorstelt afgebeeld. Soms piepklein en een beetje verscholen, soms groot en duidelijk aanwezig.

Dit is een boek dat je vaak opnieuw ter hand zal nemen. Om steeds weer een andere dimensie te ontdekken in de teksten. Het kan gesmaakt worden door jong en oud. De vertaling door de Pools-Belgische filosofe, schrijfster en TV-maakster (o.a. de reeks Wanderlust op Canvas) Alicja Gescinska, is uiteraard een grote meerwaarde.

Myriam Vanderzeypen

 

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur