Het kindje in de stal

Het kindje in de stal

Onze recensie

Op een dag, heel lang geleden, waren Maria en Jozef op weg naar de stad van Bethlehem. Hun kindje zat nog in de buik van Maria. Toen het donker werd, waren Maria en Jozef er nog niet. Ze klopten bij mensen aan voor eten en een plekje om te rusten. Maar niemand wilde hen helpen. Toen zagen ze een stal. Daar konden ze overnachten. Het beloofde een wonderlijke nacht te worden… met de geboorte van Jezus, een engel, een magische ster, herders en koningen, en cadeautjes. Want net als Maria, Jozef, de herders en de koningen vieren we met Kerstmis nu nog altijd de verjaardag van Jezus.

Dus als jij een kerstcadeautje krijgt, is dat ook een beetje een verjaardagscadeautje, van Jezus! Liesbeth Slegers vertelt en tekent in haar vertrouwde en herkenbare stijl het christelijke kerstverhaal en brengt het op het eenvoudige niveau van peuters en kleuters. De hartelijke kleurrijke tekeningen brengen de personages en hun emoties tot leven en zullen de jonge ‘lezers’ aanspreken en boeien. De details en afgebeelde gebeurtenissen nodigen uit om even stil te staan bij het verhaal, wat er gebeurt, hoe Maria en Jozef handelen en behandeld worden, de betekenis van Kerstmis, en het motief van de ster die leidt en begeleidt.

Ze leren dat Kerstmis eigenlijk de verjaardag van Jezus is, maar ze worden ook de universele kerstboodschap bijgebracht. Elkaar uit de nood helpen, en in rijkdom én armoede met elkaar delen. Zo kan het eigenlijk elke dag Kerstmis zijn!

– Door Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur