Het Kerstverhaal van Pieter Konijn

Het Kerstverhaal van Pieter Konijn

Onze recensie

Het wereldbekende konijn uit de verhalen van Beatrix Potter wordt in dit kerstverhaal nieuw leven ingeblazen, door niemand minder dan actrice Emma Thompson. Pieter Konijn vroeg er immers zelf om.

Na 100 jaar is hij de avonturen en verhalen nog steeds niet beu. Dit keer straalt hij dan ook in een warm en teder kerstverhaal. Pieter Konijns moeder is erg druk bezig met de voorbereidingen van het kerstfeest. Ze vraagt hem om hulp, en eigenlijk wil ze hem ook een beetje het huis uit. Terwijl Pieter Konijn boodschappen doet, loopt hij zijn neef Benjamin tegen het lijf, en even later ook Willem Kalkoen. Die wil dit jaar geen deel uitmaken van het traditionele kerstmaal met gebraden kalkoen, dus Pieter en Benjamin besluiten hem te helpen. Ze bedenken de gekste verstopplaatsen!

Emma Thompsons kerstavontuur doet de personages van Beatrix Potter alle eer aan. Het verhaal is avontuurlijk en humoristisch en laat tussen de regels voldoende ruimte voor de inbreng van de lezer. Die zal mee op zoek gaan naar verstopplekjes voor de kalkoen en kunnen zich goed inleven in de warme kerstsfeer.

De vertaling van Imme Dros zorgt bovendien voor een even literaire taalrijkdom als het Engelse origineel. Ook de illustraties brengen de figuurtjes uit de verhalen van Beatrix Potter weer tot leven en lijken in hun opgesmukte en meer dynamische stijl erg treffend op de originele. Een heerlijk boek als kerstgeschenk!

– Door Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur