Het feest

Onze recensie

In het dierenbos is er een groot verkleedfeest. Alle dieren hebben zich mooi opgedirkt in de meest uiteenlopende dierenkostuums.  Beer verkleedde zich in een lieveheersbeestje, haas werd een kikker en pinguïn trok  een kwallenoutfit aan.  Ook Kameleon is van de partij. Hoopvol komt hij aangelopen in een raketkostuum. Maar hij mag niet binnen. Hoezo niet? Hij heeft niet het juiste pak aan. Hij probeert het nog eens als kapitein op een schip of als huis. Tevergeefs, hij heeft het niet begrepen. Hoe komt hij binnen op dit leuke feest?

In dit feestelijke prentenboek spatten de kleuren van de bladen. Auteur-illustrator Janneke Ipenburg stak duidelijk veel werk in de prenten. Ze schildert laag over laag met acrylverf. Een tijdrovende techniek, maar het resultaat mag er zijn. Je raakt niet snel uitgekeken op deze kunstwerkjes.

De tekst is sober en doorspekt met dialogen, dus fijn om voor te lezen. Het thema is zeker herkenbaar voor kleuters. Kameleon wil erbij horen, maar heeft het thema van het feest niet goed begrepen. Als hij dan toch bij toeval binnen raakt, blijkt al snel dat het feest echt wel te druk voor hem is. Hij heeft nood aan een beetje meer rust en stilte. Ook dit is iets wat vele kleuters zullen herkennen, niet iedereen vindt veel drukte leuk.

Het feest is een vrolijk prentenboek rond een herkenbaar thema.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur