Het eiland van olifant

Onze recensie

Na een schipbreuk komt olifant op een klein, verlaten mini-eiland terecht. Hij wil terug naar huis, maar hoe? En kijk, daar komt muis aanvaren in een klein bootje. Olifant mag mee. Maar het bootje is te klein en zinkt. Gelukkig pikt hond in zijn zeilboot hen op. Maar ook die boot zinkt. Daar komt krokodil met zijn vissersboot aan. Wanneer ook die kapseist, trekken de dieren alle half gezonken schepen op het mini-eilandje en maken er een bouwwerk mee. Het bouwwerk maakt de plek erg populair, want er komen elke dag nieuwe schepen aan die zich bij de vrienden willen voegen. Het bouwwerk wordt reuzegroot en het is er een heel gezellige boel, totdat er een storm opsteekt die het hele eiland wegblaast. Gelukkig komt er net een heel groot schip aangevaren.

Dit verhaal gaat over vriendschap, samen zijn en gastvrijheid. Hoe klein het eiland ook is, iedereen is er welkom. Voor elke nieuwe bewoner wordt gewoon een laagje bijgebouwd. Er wordt samen gezongen en gefeest en het is er heel plezierig.

Visueel is dit een erg aantrekkelijk boek. De lezer ziet het bouwwerk stapsgewijs groeien met elk schip dat zich bij het gezelschap voegt. Het bouwwerk is een leuke puzzel om samen met een kleuter uit te pluizen, elk onderdeel blijft herkenbaar.

Een leuk extraatje: de papieren flap rond het boek kan uitgevouwen worden tot een poster van 50 x 70 cm. die het volledige bouwwerk voorstelt.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur