Het boek dat niet gelezen wil worden

Onze recensie

Een boek dat uit alle macht probeert om NIET gelezen te worden? Vreemd … Maar natuurlijk zet dat een verwoede (voor)lezer ertoe aan om het boek tóch te temmen.

Ik zou je aanraden om het boek wél te openen, want het neemt je mee op een hilarische reis. Een beetje moed heb je wel nodig, want het boek maakt het de voorlezer best moeilijk. Het wil uit je  handen vliegen, maakt plots de tekst heel klein of net heel groot, verandert de klinkers van de woorden, schiet bijna in brand, tovert een konijn tevoorschijn dat eigenlijk niets in het boek te zoeken heeft. Kortom, het is een hele uitdaging voor de voorlezer, want je moet mee verzinnen, zingen, gek doen. Maar het boek is gewoonweg heerlijk om mee aan de slag te gaan.
De auteur is ook cabaretier en dat merk je. Elke pagina trekt de aandacht op een andere manier en is ook duidelijk geschreven zodat de voorlezer zich volop kan uitleven. Je laat hiermee gegarandeerd zelfs de minst geïnteresseerde luisteraar enthousiast meewerken.

De vormgeving van het boek is ook buitengewoon. De kaft trekt de aandacht omdat het helemaal geen kinderboek lijkt: een klassiek donkergroen linnen met gouden opdruk. De tekeningen en enkele goedgekozen woorden raden je af om het boek te openen. De zacht rode en blauwe illustraties binnenin, gebaseerd op oude gravures, zijn mooi. Ze zijn voor jonge kinderen wellicht niet de grote aandachtstrekkers in dit boek. Eigenlijk steunt dit boek vooral op het entertaintalent van de voorlezer, maar die kan zich dan ook helemaal laten gaan.

Zoek je een creatief voorleesboek? Wil je je toehoorders verrassen? Dan is dit boek voor jou een feest.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur