Henry

Onze recensie

Henry woont in een kille, kale kamer, maar met een schitterend uitzicht op de ruime, ongerepte natuur. Op een dag besluit hij delen van die natuur naar binnen te halen, zodat zijn kamer beetje bij beetje gezellig aangekleed wordt. Bomen worden meubels, dieren en planten krijgen een plaatsje in zijn kamer. Het resultaat is prachtig. Zijn vrienden staan in bewondering en gaan op hun beurt volop de natuur binnen halen, met alle gevolgen van dien……..

 

In dit prentenboek zet Henry ons onvermijdelijk aan tot nadenken over de manier waarop wij met de natuur omgaan.  Worden wij stilaan niet allemaal kleine Henry’s? Denken wij ook dat de natuur onuitputtelijk is en enkel ten onze dienst staat?

De tekst is beperkt, maar de originele, bladvullende tekeningen doen al het werk. Deze tekeningen zijn onmiddellijk herkenbaar, in de typische stijl van het creatief duo graphic designers Jacques & Lise. Tamelijk robuust getekende figuren en voorwerpen, een beperkt maar opvallend kleurenpalet, soms sober maar altijd stijlvol.  Ook voor volwassenen is dit boek een genot voor het oog. Heel leuk zijn ook de in- en doorkijkluikjes.

 

Myriam Vanderzeypen

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur