Helden. De mooiste Griekse mythen herverteld

Onze recensie

De helden over wie dit boek gaat, leefden 3000 jaar geleden. Maar ze waren nooit helemààl helden! Perseus, Herakles, Jason, Theseus  en natuurlijk ook Oedipus waren zeker geen supermensen, maar stervelingen met hun tekortkomingen, met hun eigen karakter. En precies dat maakt ze vandaag nog interessant. Maar wat het boek spannend maakt, zijn de avonturen die ze beleefden. Er waren cyclopen, centaurs en argonauten, blinde zieners en orakels die niet veel goeds voorspelden.  Je rolt echt van het ene avontuur in het andere en merkt gaandeweg dat al deze levens mekaar kruisen.  En je begrijpt ineens vanwaar de begrippen augiasstal en draad van Ariadne komen.

Behalve boeiende karakters en spannende avonturen, maakt in deze versie ook de humor het boek bijzonder. Het is wel even wennen aan de taal die Daan Remmerts de Vries gebruikt. Hij vertelt de  verhalen in een zeer grappige spreektaal met duidelijk Nederlandse inslag.

De tekeningen van Sebastiaan Van Doninck zijn uitgewerkt met tinten van oranje, blauw en groen. Het landschap overheerst en de personages werden niet ingekleurd, wat ze nog meer tot schimmen uit het verleden maakt.

Het boek valt meteen op door het grote formaat (28cm op 34cm). Stop het niet zomaar weg in de boekenkast, het hoort op je salontafel te liggen zodat je vaak kan genieten van de mooie vormgeving en de wonderlijke verhalen.

 

Carola Sempels

 

Weetjes

Daan Remmerts de Vries is een gevierd auteur en illustrator, hij schrijft zowel voor kinderen als voor volwassenen. Hij ontving voor zijn werk al verschillende Gouden en Zilveren griffels.

Sebastiaan Van Doninck is een succesvol illustrator. Hij publiceerde wereldwijd al verschillende prentenboeken. Zijn werk werd meermaals bekroond met een Boekenpluim en een Vlag en Wimpel.

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur