Heerlijke honing

Onze recensie

Honing is een heerlijk hapje. Daar zijn beer en vlinder het roerend over eens. Vlinder verheugt zich op een lekkere boterham met smeuïge honing. Maar beer pakt de boterham af en werkt hem in één hap naar binnen. Dat laat vlinder niet zomaar gebeuren! Hij trommelt zijn hele familie en al zijn vrienden op. Samen zullen ze beer een lesje leren!

Een prentenboek waar nauwelijks tekst in staat  , vind ik altijd een hele uitdaging. Door de sprekende illustraties is dit verhaal gelukkig meteen duidelijk. Marije Tolman is een vaak gelauwerde illustratrice en dat merk je ook in dit boek. De prenten vullen telkens twee bladzijden. Ze zijn sfeervol en heel suggestief. Elke dubbele bladzijde heeft zijn eigen kleurenpalet en ademt een eigen karakter uit.

Kleuters kunnen gemakkelijk het hele verhaal zelf invullen. Het thema is duidelijk: beer steelt iets van vlinder. Beer is sterk, vlinder klein en niet zo krachtig als beer. Maar ‘wie niet sterk is moet slim zijn’. Vlinder krijgt hulp van een hele zwerm andere vlinders en samen leren ze beer een lesje.

Dit prachtig geïllustreerde boek is een mooie inleiding om met kleuters te praten over ruzie maken en elkaars eigendommen respecteren.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur