Happy m@il

Happy m@il

Onze recensie

De vriendschap tussen Ellie O’Neill en Graham Larkin begint met een grappige mail die toevallig bij Ellie terecht komt. De zeventienjarige jongen aan de andere kant van de computer heeft een varken als huisdier en het klikt meteen.

Alleen weet Ellie niet dat ze mailt met een beroemd filmidool die de harten veel meisjes sneller laat slaan. Omdat Graham kost wat kost het meisje achter de mails beter wil leren kennen, stuurt hij erop aan dat de opnames voor zijn nieuwste film naar haar dorp, een onooglijk plekje in Maine, verplaatst worden. Ellie echter laat zich door dat hele filmcircus niet inpalmen. Ze is bezig met haar toekomst en met haar baantje in het ijssalon. Zal ze genoeg geld bijeenkrijgen om zich in te schrijven voor de po√ęziecursus in Harvard? Na enkele misverstanden ontmoeten de twee elkaar. Maar hoe lang kan hun vriendschap geheim blijven? Wat vindt haar moeder ervan? Zelf heeft ze in het verleden moeilijke beslissingen genomen om een rustig leven te kunnen leiden met haar dochter. Ellie droomt ervan om haar vader te ontmoeten, maar is dat wel een goed idee?

Happy m@il is een luchtig meidenboek. Het laat zien dat het leven van bekende mensen niet altijd rozengeur en maneschijn is. Vaak worden ze geleefd omdat impresario’s en paparazzi de bewegingsruimte grotendeels bepalen. Daarom is de vriendschap met Ellie zo verfrissend voor Graham. Dank zij haar krijgt hij opnieuw een betere band met zijn ouders. Ellie is niet onder de indruk van zijn populariteit, ze probeert gewoon te achterhalen wie hij echt is. Dat de familiegeheimen die haar moeder angstvallig voor haar verborgen hield in die vreemde zomer van de film ook opgehelderd worden, is fijn. Het helpt haar om keuzen te maken en haar toekomst beter uit te tekenen. De sfeer in het boek is erg Amerikaans, maar Happy m@il is leuke vakantielectuur.

Rita Ghesquiere

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur