Haas in de stad

Haas in de stad

Onze recensie

In dit boek reist Haas samen met zijn vrienden naar de stad. Hij heeft een prijs gewonnen of beter iedereen heeft een prijs gewonnen. Maar wat is Bosstad ver. Gelukkig is er een bus. Al snel ontdekken de dieren dat niet alles is wat het lijkt. Ze hebben helemaal niets gewonnen maar zijn door een reclamestunt naar de stad gelokt.

Maar niet getreurd. De dieren zijn nieuwsgierig en willen genieten van hun dagje uit. Das trekt naar het museum, Haas en Kip gaan winkelen. Uil zoekt de bibliotheek en Rat verkent een supermarkt. Zo vindt iedereen wel wat. En Big? Die koopt een zwembroek en bezoekt het zwemparadijs.

In een stad is er veel te beleven. Jonge lezertjes bezoeken samen met de dieren een aantal bijzondere plekken zoals het VVV kantoor, het museum, de ondergrondse bibliotheek, een groot Warenhuis. Ze reizen heen en weer met de metro zoals Egel en Mol en gebruiken de roltrap in het Warenhuis.

Ze leren dat je moet betalen voor een drankje en een hapje op een terras en zijn getuige van een kleine protestmars. Sommige dieren hebben pech, zoals Kip. Haar vest is kapot nog voor ze het warenhuis verlaat, maar Kip bedenkt zelf een leuke oplossing. Raaf die de wensmuntjes uit de fontein haalde wordt zowaar opgepakt door de politie, maar gered door zijn vriend Stinkie. Das wordt uit het museum weggestuurd, maar even later gaan zijn tekeningen vlot van de hand. En Duif vindt de bijzondere postzegel die in zijn verzameling ontbreekt.

Yvonne

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur