Gorilla is moe

Onze recensie

Gorilla leeft in de dierentuin. Hij is moe en oud. Hij sabbelt lusteloos op een stengel met medicijnen en kruipt moeizaam in zijn hangmat voor een dutje. De andere dieren zijn bezorgd: “Bij Beer was het net zo en toen ging hij dood.” Maar dan gebeurt er iets speciaals in de dierentuin: een groot scherm wordt opgesteld, alle bezoekers zwaaien met Belgische vlaggen of dragen een rood voetbalshirt. Met zijn allen kijken ze op het scherm naar een match van de Rode Duivels. De dieren kijken mee. Ook gorilla, die plots helemaal niet meer oud en ziek is, maar volop meeleeft met de match! De volgende dag lijkt gorilla nog zieker. De dieren broeden op een plan om hem terug op te beuren.

Gorilla is moe is een leuk boek om voor te lezen of zelf te lezen (vanaf 8 jaar).  Brigitte Minne heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor de lezer meteen midden in het verhaal zit. Je leeft mee met de dieren, die beseffen dat gorilla niet lang meer te leven heeft. Binnenkort moeten ze afscheid nemen van hem.  Ze willen voor hem zorgen en hem nabij zijn tot in zijn laatste ogenblikken. Ze werken samen om die laatste dagen van gorilla zo fijn en warm mogelijk te  maken.

Het boek bestaat uit vier duidelijke hoofdstukken, waardoor de opbouw van het verhaal gemakkelijk  te volgen is voor jonge lezers of toehoorders. Door de korte zinnen kunnen ook kleuters alles goed begrijpen. De tekst wordt afgewisseld met paginagrote tekeningen in warme kleuren. Ze weerspiegelen de warme vriendschap waarmee gorilla omringd wordt.

Een hartverwarmend boek over vriendschap en afscheid. De laatste twee pagina’s bevatten informatie over gorilla’s in de dierentuin Pairi Daiza in Brugelette (Henegouwen)

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur