Geheim agent OMA

Geheim agent OMA

Onze recensie

Max heeft twee oma’s. Bij de ene oma gaat hij vaak langs. Ze vangt hem op na school en doet leuke dingen zoals puzzelen of hem verwennen met snoep of een uitstapje. Oma wil het supergoed doen, maar Max vindt niet alles even fijn. De truien die oma voor hem breit vindt hij niet mooi. Een ‘poepkaktrui’ noemt Vinnie de pestkop van de klas oma’s breiwerk. Op een dag wordt oma onwel. Ze moet naar het ziekenhuis en kan dus niet voor Max zorgen na schooltijd.

Papa vindt dat de andere oma nu even moet bijspringen. Max kent die andere oma niet en mama vindt het geen leuk idee. Dan verschijnt oma Zita op het appel. Ze haalt Max af van de school in een supersnelle sportwagen. Ze draagt een tijgerpak en hoge laarzen. Oma Zita dient de strenge juf van antwoord en zet Vinnie de pestkop meteen op zijn plaats.

Maar het avontuur moet nog beginnen. Max reist met zijn nieuwe oma naar Amsterdam. Oma Zita is een geheimagent. Ze moet een bom in het koninklijk paleis onschadelijk maken en een terrorist vangen. Tussendoor maakt oma even tijd voor een ritje op het reuzenrad en een bezoek aan het spookhuis. Maar dan moeten ze snel de kermis verlaten, want er is onraad. Gelukkig kan Max zijn oma helpen bij haar gevaarlijke opdracht.

Hij wordt zelf een kleine slimme geheim agent. Daarna leert hij oma Zita alles wat echte oma’s doen: altijd luisteren naar de kleinkinderen, hen trakteren op frietjes, milkshake en ijsjes bij McDonald’s en centjes geven voor de spaarpot. Oma Zita verdwijnt even snel als ze opdook, op naar een volgende opdracht. Max heeft veel van zijn gekke oma geleerd. Hij is niet bang meer en hij kan haar brief in geheimschrift meteen ontcijferen.

Geheim agent OMA is een grappig boek dat het stereotiepe beeld van de saaie breiende oma op zijn kop zet. Iedereen is anders en elke oma vult haar rol in op haar eigen manier.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur