Ga je mee?

Ga je mee?

Onze recensie

Straks gaan we zwemmen, mijn vrienden en ik. Maar eerst moet ik appels gaan halen voor mijn moeder. Ga je mee? Het belooft wel een spannende tocht te worden! Met een draak en een reus, echt waar, heus! En piraten, haaien en rovers! Jawel hoor, serieus! Maar als je het uiteindelijk te gevaarlijk vindt om dezelfde weg terug te nemen… dan gaan we gewoon over de stoep. Dat is nog korter ook. Ga je dan mee zwemmen? Ik heb mijn zwembroek al aan. Kom op!

In dit leuke kijk- en leesboek heeft het hoofdpersonage de hulp nodig van de lezer. Dat maakt het prentenboek niet alleen erg spannend, maar ook creatief interactief. Zo moet de lezer samen vluchten voor een draak, de bladzijden stilletjes omslaan zodat de reus niet wakker wordt, het hol van de beer afschermen, de boot begeleiden naar open zee en rovers afleiden. Doorheen de fantasiewandeling van het hoofdpersonage dat voor zijn moeder appels gaat halen, beleven de jonge lezers een boeiende en onvoorspelbare reis, om dan terug te keren naar het echte leven.

De illustraties zijn typisch Dematons, grote zoekplaten vol kleine details die het verhaal ondersteunen, aanvullen en de lezer verrassen. Een leuk en (ont)spannend voorlees- of samenleesboek om de zomervakantie in te zetten!

– Door Annelies Marin –

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur