Felix zoekt geluk

Onze recensie

Felix beleeft drie avonturen. In het eerste verhaal ‘spelen’ wil Felix naar buiten, maar het regent. Dat maakt hem boos. Maar kijk, zijn zusje Gloria komt de kamer binnen met een grote (lege) doos…
In ‘lachen’ heeft Felix een boze bui. Zal zijn vriendje Ami erin slagen om hem aan het lachen te krijgen? Verhaal drie toont een Felix die het erg moeilijk heeft met ‘kiezen’. De drie verhalen draaien rond het thema geluk. Wat maakt iemand écht gelukkig? Dat kan erg uiteenlopen, maar de rode draad is dat je geluk niet vindt in ‘dingen’ maar in ‘mensen’.

In dit boek leer je ‘knusselen’, een samensmelting van de woorden knuffelen en knutselen. Na elk verhaal krijgt de voorlezer  namelijk enkele handvaten om met het kind een knuffelgesprekje aan te gaan en om daarna aan de slag te gaan met een aantal knutseltips.

Geluksexpert Leo Bormans kennen we van zijn boeken over geluk, hoop en liefde. Die zijn gebaseerd op wereldwijd wetenschappelijk onderzoek rond positieve psychologie. Bormans schreef ook al boeken rond geluk voor lagere-schoolkinderen. Als opa van een peuter van twee, koos hij dit keer voor jongere kinderen van 2 tot 5 jaar.

De schrijfstijl is aangepast aan de doelgroep: telkens een viertal korte, kernachtige zinnetjes per  dubbel blad. De illustraties lijken zó uit een animatiefilm te zijn weggelopen. Rosalien Helsen is motion designer en koos eenvoudige, herkenbare poppetjes en voorwerpen om de verhalen uit te beelden.

Felix zoekt geluk is een fijn boek voor ouders en leerkrachten om met jonge kinderen te praten over het thema geluk.

Lut Vanderaspoilden

 

Doe-opdrachten

Via de website https://www.lannoo.be/nl/felix-zoekt-geluk-leo-bormans kunnen leerkrachten een lesbrief en posters downloaden om in de klas met het boek te werken

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur